Доброго дня, Ільяс.
Щиро дякуємо за саджанці. Отримали в суботу (18.11.2017) в Миколаєві 200 саджанців сорту "Трапезунд" (1 і 2 річки).
Коренева система практично у всіх саджанців гарно розвинута.
На даний момент у відрядженні, тому у висадці участі не брав. Але мої рідні все зробили й без мене.
190 деревцят висадили на Миколаївщині. 5 - зараз їдуть на Черкащину і 5 - на Київщину (до сестри і до мене).
Саджали по схемі 6х3 (на відстані 6м від рядів волоського горіху, поміж його рядами в 12м).
Кожним 10-м деревцем заджали Керасунд (як запилювач).
Ямки були викопані зарані (за кілька тижднів до посадки).
При посадці на дно ямки клали жменьку попілу, потім засипали землею (~15 см) так, щоб глибина ямки була приблизно 20см.
Садженці засипали землею (перемішаною з ~300г амофосу) до кореневої шийки (приблизно в 15см).
Лунку, що лишилась заповнювали опилками і зверху трішки (піввідра) присипали перегноєм.
Після посадки був гарний дощ, але як тільки буде можливість заїхати на поле трактором, прольємо ще кожне деревце 10-20л води.
Поставили опори з рейок 50х50х1500 і підв'язали до них саджанці.
Частину саджанців вже обмотали стрічками агроволокна, щоб захистити від зайців. В минулому році так само робили на зиму з волоським горіхом.
А на літо кожне деревце обгороджували сіткою висотою в 60см зі стороною квадрата в 50см.
Це приходилось робити так як зайці їли молоді пагони горіха.
На наступну весну планую загородити все поле по периметру.
У квітні планую провести обрізку, як Ви й казали.
Ще раз дякую.
Олександр.
Нижче невеличкий фото звіт. Перепрошую за якість фото.